Diving at lovely Taganga

Taganga is een klein vissersdorpje op een boogscheut van Santa Marta. Via een aantal backpackers en medewerkers van het hostel waarin we verbleven, waren we te weten gekomen dat je in Taganga voor weinig geld een officieel duikersbrevet kon halen. Nu ja, weinig geld is relatief, maar de prijzen zouden blijkbaar spotgoedkoop zijn in vergelijking met Europa. Ik en Sangita hebben toen nog even overlegd wat we tijdens onze laatste dagen in Colombia nog zouden doen. We speelden nog even met het idee om ook Cartagena te bezoeken, een mooie stad in koloniale stijl ten zuidwesten van Santa Marta. Onze Lonely Platen wist ons te vertellen dat het een hele mooie stad was, met mooie gebouwen, leuke pleintjes, … een ‘must see’ als je houdt van architectuur en kuieren door pittoreske straatjes.

Enerzijds leek Cartagena ons wel een leuke stad om te bezoeken, maar anderzijds wouden we van onze laatste week in Colombia toch iets speciaals maken. Bovendien wisten we ook nog het voor Sangita misschien moeilijk zou zijn om te leren duiken. In Puerto Madryn had ze namelijk problemen gehad om haar oren te laten ‘ploppen’ en dat zou wel eens tot problemen kunnen leiden. Ik vond het ook belangrijk om zeker samen iets leuks te kunnen doen. Uiteindelijk besloten we om samen een 5-daagse duikcursus te gaan volgen in Taganga. Vanuit Santa Marta konden we zonder problemen met een busje (of was het nu een taxi… ik weet het niet meer, het is alweer even geleden) tot in Taganga rijden. Zonder problemen vonden we, met behulp van onze Lonely Planet, een klein en gezellig hostel in een straatje niet ver van de zee. Nuja, eigenlijk lagen alle straten dicht bij de zee, want het was echt maar een klein dorpje.

Nadat we ons geïnstalleerd hadden in het hostel gingen we op zoek naar een duikorganisatie. Dat bleek niet echt een probleem te zijn, want er waren er zeker een vijftal! Uiteindelijk kwamen we terecht bij een club die ons aangeraden was door het hostel en ook door onze reisgids. We kregen er een uitgebreide uitleg over hoe de cursus er juist zou uitzien: 1 dag initiatie in een zwembad, 3 dagen duiken op zee (met telkens één duik in de voormiddag en één duik in de namiddag). Daarna zouden we ook nog een theoretisch examen krijgen en dan zouden we onszelf officieel duikers mogen noemen. Sangita vertelde ook nog over de problemen die ze had meegemaakt bij het duiken in Puerto Madryn en de duikinstructeur wist ons te vertellen dat ze daar veel ervaring mee hadden en dat ze het stap voor stap zouden aanpakken om haar te helpen bij het duiken. Kortom, hij wist ons wel gerust te stellen en dat gaf ons ook een goed gevoel.

Daarna was het tijd om te genieten van de relaxte sfeer in Taganga. In het licht van de ondergaande zon genoten we op een terrasje van een aantal lekkere cocktails. Op dat moment was het puur genieten van het vakantiegevoel!

 

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Meer informatie over Colombia

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer