Quito - Chillen in Puerto Lopez - Isla de la Plata

Toen we 's morgens met de nachtbus vanuit Lago Agrio in Quito aankwamen zijn we eerst naar een andere terminal gegaan om ons ticket naar Peurto Lopez te kopen, weer een nachtbus! Daarna zijn we terug naar ons hostel gegaan. Daar hebben we ontbeten, ons wat opgefrist en de vuile was afgegeven. Tegen de middag hebben we een taxi naar new town genomen en hebben er lekker gegeten in een indisch restaurantje. In de namiddag gingen we normaal old-town, het historisch centrum, bezoeken. Dat was er ondanks al onze bezoekjes aan Quito nog niet van gekomen. Maar we waren dood op van de nachtbus (hier zijn er enkel gewone bussen en geen luxueze cama bussen zoals in Argentinië, veel slapen lukt dan niet). Ik heb in de namiddag nog wat in de zetel van ons hostel geslapen en Filip heeft veel gelezen.
's Avonds hebben we definitief vaarwel gezegd aan ons hostel in Quito en zijn we met de bus naar Puerto Lopez vertrokken.

's Ochtends, na weer bijna niet geslapen te hebben, kwamen we rond half 6 aan in Puerto Lopez. Bij het uitstappen van de bus stonden er al 2 motortaxi's klaar (exact dezelfde als de motorriksja's in India) en na een hobbelige rit van zo'n 5-10 min kwamen we aan in hosteria Mandala. Mijn cadeautje voor Filip omdat we 6 januari 3 jaar samen waren. De nachtwaker deed de deur open en vertelde ons dat de receptie pas open ging om 7 uur.
We zijn op het terras gaan zitten en hebben daar nog wat gelezen. Om 7 uur ging de deur open maar konden we nog niet in onze kamer. We hadden nochtans gereserveerd en verwittigd dat we vroeg kwamen. Gelukkig was er wel een badkamer die we konden gebruiken. Na een broodnodige douche en een lekker ontbijt (voor mij een enorme kom met fruitsalade, muesli en yoghurt, mmmmm) konden we dan toch in onze kamer. Dit was een eigen hutje met een hangmatje buiten, groot bed met een groot muggennet (waar we deze keer niet onder verstikten) en een badkamer. We waren uitgeput en kropen onmiddellijk het bed in, ik heb geslapen tot 's middags terwijl Filip lag te lezen.
's Middags hebben we een motortaxi richting Los Frailes genomen. Terplaatse wachtte de chauffeur 2,5 uur om ons daarna weer mee terug te nemen, handig! Los Frailes maakt deel uit van een nationaal park en is een prachtig strand gelegen tussen 2 kliffen. We deden onze sandaaltjes uit, toverden onze broeken om in shorten (afritsbroeken zijn dan misschien niet zo elegant maar wel handig!) en liepen door de zee het strand af terwijl de enorme golven ons kleddernat maakten. Toen we 1 van de kliffen naderden zagen we plots een heleboel krabben op het strand, snel die sandaaltjes maar terug aan! Met ons fototoestel gingen we achter de kleine, razendsnelle krabjes aan. Daarna hebben we een heuveltje beklommen van waar we een mooi uitzicht hadden en waar veel pelikanen voorbij vlogen.
Daarna gingen we terug naar beneden naar de klif waar we nog veel grotere krabben zagen. Op onze sandaaltjes gingen we de grote krabben achterna voor foto's. Gelukkig hebben we nog al onze tenen.
We wandelden ook nog naar de andere klif, waar we een zeeschildpad zagen. Spijtig genoeg wel een dode, deze was voer geworden voor de krabben.
Op de terugweg speelde onze chauffeur van de motortaxi nog voor gids en wist ons nog vanalles te vertellen over de omgeving en maakte zelfs een foto-stop. Super sympathiek!
De rest van de namiddag hebben we in een hangmat op het prive-strand van ons hostel gelegen, zaaalig! 's Avonds hebben we in het restaurant van het hostel gegeten en zijn daarna nog even naar een internetcafe gegaan. De kakkerlakken vlogen er naar binnen en ook tijdens het terugwandelen vlogen de kakkerlakken rond ons oren. Bah!

De volgende dag zijn we met een bootje naar Isla de la Plata (ook wel Poor-men's galapagos genoemd) gegaan. Daar maakten we een wandeling op het eiland. We zagen er eerst de Bleu-Footed Boobie, grappige vogels met blauwe pootjes. De ene vogel was zijn ei(eren) (maximum 3) aan het uitbroeden, een andere had 2 jongen die zich onder de vleugels van mama of papa schuil hielden en nog een andere had 1 groot jong. Het mannetje en het vrouwtje wissellen elkaar af in het broeden of verzorgen van hun jong en vangen van vis. Deze vogels waren de aanwezigheid van mensen duidelijk al gewoon, waardoor je ze tot op 1 meter afstand kon naderen. Daarna zagen we nog Fregatvogel, het jong is hermafrodiet en wordt pas op volwassen leeftijd een mannetje of een vrouwtje en steelt vis van andere vogels. Als laatste zagen we nog de Red-Footed Boobie. Deze had, zoals jullie al wel zouden denken, rode pootjes. Ze waren in aantal veel kleiner dan de Bleu-Footed Boobie omdat ze maar 1 ei leggen. Walvissen hebben we niet gezien omdat het niet het juiste seizoen is, maar we hebben er veel gezien in Peurto Madryn, Argentinië dus erg vonden we dat niet.
Na de wandeling gingen we terug naar de boot, wat niet zo gemakkelijk was zonder haven en met grote golven. Op de boot kregen we lunch, namelijk verse witte ananas (zoeter dan de gele), watermeloen en broodjes. Mmmmmmm, de vruchten hier zijn super zoet en hebben veel meer smaak dan in België! We voeren over de wilde zee weg van het eiland en stopten langs enkele rotsen waar we gingen snorkelen. Niet met een wetsuit maar gewoon in bikini/zwembroek en met een duikbril en snorkel. Het water was niet zo helder en er waren niet veel vissen maar toch hebben we er enkele kunnen zien: Ook werden we volledig omringd door een grote school kleine visjes. Het was een ontzettend warme dag en het frisse water deed ontzettend veel deugd. Na een goed uur snorkelen en zwemmen in de zee vertrok onze boot terug richting Puerto Lopez. Het was een wilde rit terug omdat er grote golven waren. Filip werd voor het eerst in zijn leven zeeziek maar kon gelukkig nog alles binnen houden.
's Avonds zijn we lekker gaan eten (wok voor mij, pizza voor Filip). We zaten buiten op het terras en weer vlogen de kakkerlakken rond ons, gelukkig zijn ze niet in ons eten beland.
We wandelden nog langs enkele kraampjes terug naar ons hostel en deze keer waren de kakkerlakken al iets agressiever, ze vlogen enkele keren tegen mij aan. Leuk zo'n vliegende- kakkerlakkenplaag (of waren het nu sprinkhanen?)!

De volgende dag namen we 's ochtends de motortaxi naar de busterminal waar de bus richting Guayaquil vertrok. In Guayaquil moesten we overstappen en namen we de bus naar Cuenca waar we 's avonds toekwamen.

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer