Santiago and the crazy (but very sweet) americans!

Na een hele dag in de bus (waarvan 3uur bij de grens -> waarom doen die chilenen toch zo moeilijk!) kwamen we donderdag avond aan in Santiago. Jess en Beth hadden ons uitgenodigd om bij hun thuis te overnachten en hadden de weg (met de juiste metro`s) gedetaileerd via mail opgestuurd. Dat ging dus heel gemakkelijk.
Bij aankomst even bijgebabbeld en daarna samen met Benoit om de hoek iets gaan eten en nog een paar pintjes gedronken (vooral Filip en Benoit). Toen kwamen we er achter dat we fout zaten met het uur. Normaal is er tussen Chili en Argentinie 1uur verschil, wij hadden onze klok dus ook 1u teruggedraaid, maar bleek dat het weekend voordien in Chili het zomeruur was ingegaan. We hadden dus voor niets onze klok verzet!
Het was later dan we dachten en we zijn dan maar snel teruggekeerd en gaan slapen.

De volgende dag moest Jess maar tot 11uur werken (zowel zij als Beth zijn leerkrachte engels) en zijn we met haar en Benoit Santiago gaan verkennen.
Met de metro kwamen we aan in het centrum, vlakbij een park gelegen op een heuvel. We zijn helemaal naar boven gegaan en hadden daar een prachtig uitzicht over de stad en de omringende bergen.
Daarna zijn we nog vele mooie gebouwen en een mooi plein (Plaza de Arnas) gepasseerd tot Benoit terug moest omdat hij die avond zijn vliegtuig terug naar Parijs had. Jess is met hem mee terug gegaan en wij hebben onze stadswandeling voortgezet. Nog een mooi plein, nog meer mooie gebouwen en een paar helikopters die mensen op het dak afzetten.
We zijn nog gaan lunchen in een vegetarisch restaurantje en hebben daarbij een lekkere verse vruchtensap gedronken (met aloe vera!).
Daarna langs de kleurrijke uitgaansbuurt Bario Bellavista richting Cerro San Cristobal waar boven op de heuvel een groot standbeeld van de maagd Maria over de stad waakt. Indrukwekkend en ook weer een prachtig uitzicht.
Op de terug weg naar de metro paseerden we vele cafeetjes met overvolle terrasjes waar alle studenten het weekend inzetten en van het zonnetje genoten.

`s Avonds hebben Jess en Beth gekookt: tortilla chips met heerlijke zelfgemaakte guacamole en daarna een lekkere spaghetti. Felix (Duitse roommate) zorgde voor een heerlijke pisco soure en Juan (Colombiaanse roommate) maakte met salsamuziek en -moves de avond compleet. Toen de pisco sour op was, werd deze gevolgd door piscola (inderdaad: pisco en cola!). Ik ben niet veel later gaan slapen en Filip is nog een paar uurtjes langer opgebleven. Een zeer gezellige avond.

Filip was de volgende ochtend niet goed van de piscola. Toen `s middags zijn kater eindelijk weg was, zijn we nog te voet naar het centrum gestapt, een serieuze wandeling! Daar eenmaal aangekomen merkten we dat zaterdag namiddag bijna al de winkels dicht waren. We hebben toch nog een panaderia kunnen vinden waar we wat chocolaatjes voor Beth en Jess hebben kunnen kopen om hun te bedanken voor hun gastvrijheid.
Daarna hebben we nog boodschappen gedaan en `s avonds hebben wij voor iedereen gekookt. Zelfgemaakte empanada`s (kleine groententaartjes) als voorgerecht en wok als hoofdgerecht. Diezelfde avond gaven Beth, Jess en hun roommates een feestje. Felix had namelijk nog geen housewarming gegeven. Terwijl we aan het koken waren kwamen de eerste gasten al toe. We hebben eerst gegeten en hebben ons dan tussen de party people begeven.
De meeste waren duitsers, studiegenoten van Felix. Maar er waren ook Chilenen, een Ier, een Colombiaan, Amerikanen,... en 2 Belgen natuurlijk.
Het appartementje zat overvol, we hebben veel mensen leren kennen. Felix had weer voor pisco sour gezorgd en de alcohol vloeide weer rijkelijk.
Een zeer geslaagde avond, waar het appartement wel onder geleden heeft. Zoveel mensen en meerdere malen werd er drank omgestoten e.d. Je kunt je wel voorstellen hoe het er  achteraf uitzag.

De volgende dag hebben we uitgeslapen, geholpen met poetsen en het nog een beetje rustig aan gedaan.
In de namiddag zijn we naar de busterminal gegaan om daar de bus te pakken richting Valparaiso. Dit was maar een rit van 2uurtjes.

Hierover meer in de volgende blog

Groetjes en kus

Sangita en Filip

Laatste foto's

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer