South America - The End

De laatste week is als in een droom voorbij gegaan. Spijtig genoeg is nu alweer een tijd geleden dat we in Zuid-Amerika waren. Ik kan wel nog zeggen dat zowel ik als Sangita ons duikbrevet hebben behaald. Sangita had af en toe last van haar oren, maar toch heeft ze de cursus met verve afgerond. Die dagen in Taganga waren echt vakantie voor ons. Overdag duiken, daarna luieren op het strand en genieten van het prachtige (soms zelfs een beetje te warme) weer. Onze laatste avond in Taganga hebben we dan ook in stijl afgesloten met een fantastisch feestje op het dakterras van een hotel in de buurt. “I’ve got a feeling” van The Black Eyed Peas zal volgens mij in ons geheugen altijd geassocieerd worden met dat feestje?

 De dag na het feestje keerden we terug naar Santa Marta. Diezelfde dag namen we ook het vliegtuig naar Buenos Aires, met tussenstops in Cartagena en Lima. Eenmaal in Buenos Aires hebben we nog twee dagen in het hostel overnacht waar we ook onze reis begonnen waren.

En zo was de cirkel helemaal rond. Het einde van een onvergetelijke reis die we voor altijd in onze hoofden en harten zullen meedragen. Bovendien hebben we die laatste dagen ook nog mogen genieten van een echt spektakel: La Bomba del Tiempo, een muzikaal hoogstandje met verschillende slaginstrumenten. Opzwepende ritmes, een enthousiast publiek en halve liters bier… kortom: de perfecte ingrediënten voor een feestje.

De allerlaatste nacht in Zuid-Amerika hebben we in luxe doorgebracht in het Hilton-hotel. Nog één keer slapen in echt bed, genieten van het zwembad, het lekkere ontbijt, ….

En dan… moesten we helaas terugkeren naar huis. En eigenlijk hadden we nog zo graag Brazilië willen bezoeken! Maar Zuid-Amerika is zo’n enorm continent dat vijf en een halve maand eigenlijk niet voldoende is om alles te ontdekken wat wij vooraf gepland hadden… maar we klagen niet, integendeel! We prijzen ons gelukkig dat we deze ervaring hebben mogen beleven. Bovendien heeft de reismicrobe ons nu echt te pakken, dus wie weet welke fantastische avonturen beleven we nog… en in welk continent?

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer